Skip to Content

Blogginlägg tillhörande kategorin Arbete

Mål 2014

Övergripande mål 2014
MÅ BRA!!

För att känna att jag kan Må Bra är det några saker jag behöver fortsätta jobba med, både mentalt och fysiskt. På jobbet behöver jag frigöra tid för att kunna jobbare vidare med det jag vill och för att fortsätta utvecklas. Fysiskt vill jag gå ner i vikt för att orka springa samt att jag vill äta hälsosamt för att fortsätta den resa jag påbörjade under 2012/13.

Mina mål/delmål/aktiviteter för 2014 är följande:

Jobb
* Fortsätta säga NEJ!
* Omstrukturera avdelningen enligt förslag – frigöra tid!

Hälsa
Gå ner 26 kilo

Tillbakablick – 2013

Väljer i år att göra en tillbakablick kopplat mot mina mål som jag satte upp för året. 2013 har varit ett omtumlande och händelserikt år på många sätt.

Må Bra
Mitt övergripande mål för året var att må bra och det har jag, i stort sett, gjort. Även om det funnits många tunga stunder, framför i allt under sensommaren och hösten. Men det är väl det jobbiga i livet som gör att man uppskattar de bra sakerna ännu mer. För att Må Bra satte jag upp en delmål inom ett antal olika områden som skulle hjälpa mig att uppnå det övergripande målet.

Jobb
* Säga NEJ!

Tillbakablick – 2012

2012 har varit fyllt av nya kunskaper och erfarenheter tillsammans med mina kollegor och medarbetare på Jämtkraft. Ett år som både varit helt fantastiskt men samtidigt väldigt jobbigt, då det varit en tuff höst där jag inte hunnit med det jag velat och konstant känt att jag legat efter. Har en del att ta tag i under 2013, framför allt att säga NEJ! Under våren påbörjade jag rekrytering av nya montörer och under hösten anställde jag sex stycken nya till avdelningen. En otroligt positiv kick och ett steg i rätt riktning att förändra och förnya verksamheten.

Året som gått - 2011

Ska försöka mig på att göra en tillbakablick och sammanfattning av året som gått.

Reflektion rädslor

När jag vaknade imorse insåg jag att det var idag det skulle ske... Jag hade bestämt att jag skulle åka till Kattstrupeforsen och hälsa på min personal som jobbar i dammluckorna där... För att ta sig dit måste man klättra nerför en stege som är 5-6 m lång. Till saken hör att jag har en fobi mot att gå nerför smala och branta trappor, således även stegar. Jag var där i juni på skyddsrond och då skulle vi gå ner för att göra en skyddsinspektion men då var jag för feg för att gå ner och blev kvar på "balkongen" ovanför.

Semester

En veckas semester, med start idag, från mitt nya jobb. Började jobba på Jämtkraft 11 april och jag trivs jättebra. Arbetar som avdelningschef på Elnätservice. Basar över 33 karlar. Shock Ett roligt och utvecklande jobb, i en för mig helt ny branch, och jag lär mig nåt nytt varje dag.

De e mycke nu...

Vet inte var jag ska börja för det har hänt en hel del sen sist. Då var jag dessutom låg på energi, men det har omkastats totalt. Det kan bero på att jag kommit igång bra med träningen, för det brukar ge energi så att jag orkar mer.

Träningen funkar iaf

Jaha, då har jag avverkat första veckan på utmaningen. Det har gått både bra och mindre bra. Det som jag är nöjd med och som fungerat bra är träningen. Har kommit igång bra. Det blev ett styrkepass med efterföljande aufguss i relaxen, alldeles ljuvligt. Har också varit i Spikbodarna på en skidtur, något som alls inte var planerat och som jag genomförde i stundens ingivelse. Kändes mycket bättre än första passet jag gjorde i spåret veckan innan. Men för att det ska kännas ännu bättre behöver några kilon bort, är för tung för skidorna som inköptes när jag nått min målvikt hösten -05.

Bokslut 2010

Sitter här i de sista självande timmarna av 2010 och blickar tillbaka på året som gått. Vad har jag gjort? Vad har hänt? Blev det som jag hoppats?... Har funderat en del under dagen och jag kommer säkert glömma hälften men här kommer iaf ett försök till sammanfattning av mitt 2010.

Lugn lördag hemmavid

Den här helgen har jag valt att tillbringa på hemmaplan och det känns väldigt skönt. Denna dag var dedikerad för städning och tvätt. Städningen stökade jag av under förmiddagen och tvättmaskinen har gått varm resten av dagen. Har hunnit med att tvätta tre maskiner och nu är det som skulle tvättas rent, skönt. Laughing out loud

Är igång med EN del

Starten på veckan har varit helt ok vad gäller mat o hälsa. Har bytt ut frukost o middag mot proteindrink och försökt äta nyttiga luncher o sparsamt med fika på kvällarna. Frukt till mellis både på fm och em. Är inte hunrig nu mellan målitderna och sötsuget är så gott som borta.

Middag med brainstorming

Idag har det känts rätt bra med att bara dricka maten. Frukt på em och fm för att få tugga lite, annars inget extra. En liten lunchpromenad gjorde att jag kommit upp i drygt 6000 steg idag, vilket får vara ok med tanke på att jag mest bara sitter hela dagen.
På jobb-fronten har inte energin varit på topp direkt, har börjat kika på hur jag ska få till en kompetens CV, men just nu känns det inte helt självklart, så jag får fundera lite till på det.

Svåra beslut

Nu är det dags att lägga bud på ett av de ställen jag varit och tittat på, HJÄLP!!

Praktik Food

Under tre veckor i maj genomförde jag en arbetspraktik på Food restaurang och catering. Detta för att lära mig mer om hur det fungerar i ett storkök. Om jag ska gå vidare med min dröm om egen lunchrestaurang/affär så är det en hel del jag behöver lära mig.

Gott & Blandat

Hade en rätt intressant afton på 1 maj. Bjuden på middag hos Birgitta kl 18. Jag, Marie och Maria anlände på angivet klockslag och då hade jag hunnit värma upp med en stärkande wirre. Hade med mig lite vin som jag drack till maten. Mums! Party Efter en god paj ringde min tfn, det var Tina som bara ville berätta att hon hittat en man till mig. Laughing out loud Jamen, fick prata med honom, en dalmas lite på örat... Men vadå? Skoj iaf, ska få träffa honom på middag nån gång framöver. Shock Var lite på "tura" med tanke på wirre och vin när vi så småningom drog vidare till Nälden o deras dansgala.

Det börjar röra på sig... :)

Vad ska man göra när halsont, feber, snuva o hosta slår till? Jo VILA!!! Equal Smile
Och det är precis det jag gjort i snart 2 veckor. Börjar bli less på hostan som gör att jag inte kan ut och springa. Det känns som jag behöver komma igång igen. Den här veckan blev jag anmäld till Vårruset i Sundsvall som går av stapeln 25 maj. För att fixa det behöver jag bli frisk NU så att jag kan komma igång igen!!

Tillbakablick på året som gått - 2009

Tänkte försöka ge mig på att göra en sammanfattning av 2009!! Ler med tungan ute

Hårresande!!

Tänk att så lite kan göra en så glad... Här om veckan ringde min bror och berättade att jag ska bli faster igen i maj. Och jag blev så himla glad, log med hela ansiktet... Skrattar

Sedan börjar det hända saker på andra fronter oxå... T.ex. låg jag vaken en natt, för ett par veckor sen, och vände ut o in på mitt liv. Jobbade fram en ny affärsidé, vision o säljbara objekt. Detta var det bara för mig att "dokumentera av" mig när jag väl klev upp. Detta innebär att jag nu jobbar på med 2 parallella spår. De e mycke nu... Ler

Spännande tid framöver...

En månad har gått sen sist och även om jag tycker att jag inte gör så mycket så verkar det hända massor ändå.

Jag har bland annat sökt ett jobb som butikschef på Flash, som öppnar här i stan i december. Ett mycket intressant företag och vad jag tror även ett roligt jobb. Tyvärr var jag sent ute med ansökan, men jag försökte ändå matcha mitt brev så bra jag bara kunde. Hoppas bara att det räcker till intervju, då har jag ju chansen att visa att jag verkligen är rätt för jobbet.

Var sak har sin tid...

... och nu är det mest tid för att planera mitt kommande yrkesliv. Den senaste veckan har varit positiv både privat och ur ett yrkesperspektiv. Gick en kurs via TRR för 2 veckor sedan som gick ut på att inventera sin egen kompetens. Vi jobbade med vad vi kan, vilka vi är, vad vi vill och vad som är viktigt framåt. Det var oerhört nyttigt och intressant att faktiskt dokumentera det som jag nog visste men inte hade ord på. Detta är ett första steg att bygga vidare på.

Avslut o nystart!

Vissa saker i ens liv har ett slut och andra har en början... Så är det för mig på jobbfronten just nu... Imorgon är min sista dag som anställd på Cybercom och nu är det dax att blicka framåt och komma underfund med "vad jag ska bli när jag blir stor"... Ler
Efter att ha varit på samma ställe i 19 år känns det nu hur bra som helst att få en nystart och ibland behöver man få sig en spark där bak för att stanna upp och fundera på vad man vill med sitt liv. Just nu är jag inne i den perioden och självklart går det upp o ner, men just nu är det iaf upp!! Fest

Vad ska man säga...

Karlar... är ett släkte för sig... Förvirrad
Trodde det var helt RÄTT!! Men tydligen var det inte så... Dumpad som en... ja, vadå...
Ett sms o sen var allt över, tråkigt men sant! Ingen mer förklaring än att han inte ville gå in i ett förhållande nu... FEGT!
Kan inte göra så mycket åt det, mer än att jag nog tycker att jag är värd en LITE bättre förklaring än så... eller ?!?
Dessutom kom det precis innan min, sedan ett år tillbaka, planerade semesterresa till Berlin. Kändes väl så där, timing... både ja o nej.

Beslut är befriande! Oavsett vilka det blir...

Nu är det äntligen gjort, beslut är taget och det blir ingen resa till Tanzania, iaf inte för min del. I förra veckan fick jag besked att allt var klart och jag visste varken ut eller in. Fick en stor klump i magen och mådde, rent ut sagt, illa i ett par dagar innan jag fattat ett beslut. Jag försökte hitta tillbaka till känslan jag hade när jag beslutade mig för att åka, då nån gång i mitten av oktober, men lyckades inte alls. Jag funderade också över varför jag då bestämde mig för att tacka ja och de anledningarna var också som bortblåsta. Så vad göra?? Jo, tacka nej!

Fullmånen...

Att vakna upp på morgonen när månen är full... kan det vara bättre?! Fullmånen fascinerar och ger...
Jag riktigt känner energin flöda genom kroppen och vill bara göra ALLT samtidigt.

Dagar som dessa är bara helt underbara, klarblå himmel, strålande sol och -6 grader när jag klev upp. Nu fattas bara snön, så skidorna kan dammas av i förrådet, vallas om och börja användas. En tur i Spikbodarna en dag som denna vore inte alls fel!! Ler

2,5 år sen sist...

Inser precis att jag inte skrivit sen 10 juli 2006 o nu är det 2008.
Skam på torra land!! Cool

Man kanske skulle prova sig på det här igen... om inte kan det ju vara ett bra sätt att förmedla sina tankar till omvärlden OM jag kommer iväg till Dar es Salaam i Tanzania. Ja, det är en historia för sig...by Dr. Radut