Skip to Content

Blogginlägg mars 2014

Rörande god kyckling

Veckans mattips, v.1411
Ett tips på en snabb, enkel och god vardagsrätt.

Rörande god kyckling
1 port (10 pp/port)

1 kycklingfilé (125 g)
½ rödlök, skuren i bitar
1 dl majs
½ dl fraiche (max 2%)
1 msk chilisås
1 dl pasta

Koka pastan. Bryn kycklingfilén skuren i bitar i fettsnål panna. Tillsätt rödlök o låt den brynas med. Tillsätt fraiche blandad med chilisås. Blanda i majsen och sist den kokta pastan. Servera med ruccolasallad.

Låt smaka!!

Laxpudding

Veckans mattips, v.1410
Enkelt tips så här i slutet av sportlovet.

Laxpudding
2 port (10 pp/port)

6 potatisar, 320 g
150 g färsk lax
½ gul lök
2 dl lättmjölk
2 ägg
salt o peppar
dill

Skala och skiva potatisen. Skiva laxen. Strimla löken. Varva potatis i en ugnssäker form med lök och lax. Börja och avsluta med potatis. Vispa ihop ägg och mjölk. Smaka av med salt, peppar och hackad dill. Häll detta över potatis och lax. Ställ in i ugn 30 minuter i 225 grader. Servera med en god sallad.

Låt smaka!!



by Dr. Radut