Skip to Content

Tillbakablick – 2012

2012 har varit fyllt av nya kunskaper och erfarenheter tillsammans med mina kollegor och medarbetare på Jämtkraft. Ett år som både varit helt fantastiskt men samtidigt väldigt jobbigt, då det varit en tuff höst där jag inte hunnit med det jag velat och konstant känt att jag legat efter. Har en del att ta tag i under 2013, framför allt att säga NEJ! Under våren påbörjade jag rekrytering av nya montörer och under hösten anställde jag sex stycken nya till avdelningen. En otroligt positiv kick och ett steg i rätt riktning att förändra och förnya verksamheten. Samtidigt som det varit positivt har det också fått mig att inse att jag inte kommer att orka att ha närmare 40 medarbetare hur länge som helst och har många funderingar runt hur jag kan förändra min organisation till att bli mer effektiv och underlätta för mig.

I år har jag inte varit på något internationellt friidrottsmästerskap, men det har ändå blivit en hel del resande. Året började med en vecka i Serbien, tillsammans med Ola, för att titta på Sveriges gruppspelsmatcher i handbolls-EM. Matcherna spelades i Niŝ, varför vi tillbringade den mesta tiden där. Gjorde lite utflykter och upplevde Serbien. Hann även med ett par dagar i Belgrad, som var en mysig stad. Ett billigt och trevligt land, som säkert gör sig betydligt bättre under sommarhalvåret.
I slutet av maj styrde jag kosan till Belek, Turkiet, för en veckas sol och bad med boende på All-Inclusive. Det var elva år sedan jag var på charter så det var verkligen underbart kan jag säga. Jag åkte med Carina och det funkade riktigt bra, då vi hade samma syfte med resan. Sola, bada, läsa, äta gott och bara vara. Jag hann, under resan, med hela 10 träningspass oh det är jag mycket nöjd med. Tack vare denna vecka gick det riktigt bra att sedan jobba hela sommaren. Och det har dessutom varit en kall o tråkig sommar. Min tredje semester, tre veckor i augusti, hade jag planerat in för att se sommar-OS i London. Två veckor med mycket idrott varav den första tillbringades i stugan. Andra veckan var jag hemma i stan och sista veckan var jag åter i stugan, för att mysa med David och mor.
I slutet av augusti inföll den sista ”semester”trippen då jag tillbringade en helg i Stockholm för att titta på friidrotts-SM på Stadion. Elsa följde med mig på lördagen och på söndagen var både David och Elsa med. En mycket trevlig och mysig helg.
Det har även blivit några resor med resor med jobbet, så 2012 kan jag nog säga har varit resandets år. Smile

I maj tog jag mitt livs bästa beslut! Och den 16 juni gjorde jag slag i saken! Jag fimpade då för gott! Jag har idag varit rökfri i 198 dagar och kommer att vara det för resten av mitt liv! Det har redan gett mig så otroligt mycket positivt. Bättre kondition (direkt), bättre lukt- och smaksinne, ökade hälsovinster och en massa pengar över i plånboken. Jag sparar 1000 kr i månaden extra på mitt resesparkonto och det känns toppen. En annan fördel är att jag nu kan umgås med allt och alla utan att behöva planera för och hur jag ska kunna få mig en pys. Just idag finns det väl bara en nackdel som jag kan se och det är att jag gått upp c:a 10 kilo under 2012 och de har kommit under andra halvan. Men det blir mitt mål för 2013 att bli av med dessa plus några till.
Har kommit igång bra med träningen och har kommit upp i hela 160 träningsdagar. Dessa skall ökas på under nästa år. Jag har mest kört rehabträning (styrka) men i somras provade jag till och med att springa igen under några veckor och det gick över förväntan. Fick dock sluta med det när jag började komma upp i längre intervall, för att spara på mitt knä, när jag insåg att jag väger för mycket. När jag gått ner 8-10 kg ska jag börja igen. Equal Smile

Under hela året har jag gått mellan hopp och förtvivlan när det gäller kärleken, min gamla sen snart nio år tillbaka. Jag frågar och får inga svar och när jag får svar känns det bra. I magen har det dock inte känts bra och det är väl det jag ska lita på. I slutet av augusti gav jag en tidsfrist till nyår. Om det inte hänt nåt innan dess skulle jag gå. Vi träffades igår och det har ju inte hänt något. Därför väljer jag nu att lämna honom och gå vidare. Jag hoppas verkligen att jag har styrkan att stå emot! Jag vill inte längre vara ensam utan vill ge mig själv chansen att träffa kärleken och känna tvåsamhet. I november fick jag känna att det faktiskt finns andra där ute. Träffade en man, som jag kikat på lite förut, och vi hade en mysig kväll. Dock blev det inget mer just då, av olika anledningar, men bara vet att det finns andra gjorde mig starkare i mitt beslut. Heart

Istället för att skriva om mina mål för 2013 här så kommer det ett separat inlägg om det en annan dag.
GOTT NYTT ÅR!!story | by Dr. Radut