Skip to Content

Blogginlägg februari 2012

Rimmad inkokt lax med hollandaisesås

Veckans mattips, v.1206
Lax i alla former är alltid gott. Här ett recept som tar lite längre tid, men det kan det vara värt!

Rimmad inkokt lax med hollandaisesås
8 port (10 pp/port)

Till kokning (rimma):
8 bitar laxfilé á 150 g
1 skivad gul lök
1 skivad morot
1 l vatten
3 msk salt
1 msk strösocker
1 lagerblad
1 tsk hel vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
några dillstjälkar

Till kokning:
1 l vatten
1/1-1 msk salt
skal och saft av en citron
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

Till såsen:
*4 äggulor
1 msk färskpressad citron
1 dl kesella 10%
3 msk smör

Rawfoodkex

Veckans mattips, v.1205
Efter ett litet uppehåll ska jag nu försöka ta mig i kragen och komma igång med mina recept igen. Här kommer ett recept på kex som du kan äta till soppa eller bara som snacks.

Rawfoodkex
16 bitar (1 pp/bit)

3 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 dl vatten
1 tsk kardemumma
salt

Sätt ugnen på 50 grader. Blanda frön och kärnor med vatten och kryddor till en smet. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut frösmeten i ett jämnt tunt lager. Grädda c:a 3 tim mitt i ugnen. Låt svalna och bryt i bitar.



by Dr. Radut