Skip to Content

Blogginlägg augusti 2011

Korvstroganoff

Veckans mattips, v.1134
Blev sugen på korvstroganoff häromdagen så här bjuder jag på ett smalt recept på en god stroganoff. Jag äter mackisar till, men det går lika bra med ris, smaken är som baken... Smile

Korvstroganoff
4 port (4,5 pp/port)

300 gr falukorv (max 11%)
1 gul lök
1 röd paprika
1 tsk olja
3 dl krossade tomater
1 dl Laga lätt (4%)
2 krm salt
1 krm peppar1
1 krm paprikapulver
1 tsk dijonsenap
2 msk tomatpuré

Skär korven i strimlor, finhacka lök och paprika. Stek korv, paprika och lök tillsammans i oljan.

Gratinerad Aubergine

Veckans mattips, v.1133
Nu får det vara slut på semestern från att lägga ut recept (även om jag snart har semester på riktigt Smile). Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt som passar alldeles utmärkt som förrätt.

Gratinerad Aubergine
2 port (2,5 pp/port)

1 liten aubergine
3 tomater
1 msk finhackad gul lök
1 ½ dl (90gr) kokt ris, gärna råris
1 krm italiensk salladskrydda
¾ dl grönsaksbuljong, tärning
1 msk tomatpure’
6 msk riven ost, (30 gr) 17%
1 nypa torkad basilika eller annan örtkrydda

SM i Gävle

Anlände till Gävle på torsdag kväll 20.05 med X2000 från Östersund. Ola, Inger, Kaj och Christina mötte mig på tåget. Efter att ha avlämnat bagaget på hotell Scandic CH och fått oss en gångare tog vi en promenad ut på stan för att få oss något i magen.

Park

Vi hamnade på Clarion Hotell Winn (Kaj o Christinas hotell) och jag åt en carpaccio, mycket gott och alldeles lagom. Sedan en promenad tillbaka till hotellet, packade upp lite och sedan snusa kudde. Kom i säng och släckte vid halv ett.

Reflektion rädslor

När jag vaknade imorse insåg jag att det var idag det skulle ske... Jag hade bestämt att jag skulle åka till Kattstrupeforsen och hälsa på min personal som jobbar i dammluckorna där... För att ta sig dit måste man klättra nerför en stege som är 5-6 m lång. Till saken hör att jag har en fobi mot att gå nerför smala och branta trappor, således även stegar. Jag var där i juni på skyddsrond och då skulle vi gå ner för att göra en skyddsinspektion men då var jag för feg för att gå ner och blev kvar på "balkongen" ovanför.

Suget nästan borta!

Nu har jag kört 8 dagar med kolhydratfri kost och det har gått jättebra! Hade lite ont i huvudet i början men det har nu gått över, skönt! De första dagarna tappade jag mycket vätska som lagrats i kroppen och jag kände mig genast lättare. Vid invägning igår hade jag tappat 1.7 kg och det känns helt ok, med tanke på att det blev några glas vin i stugan på lördagkvällen. Smile

Sockerberoende

Nu har jag ledsnat på att vara godissugen för jämnan så igår började jag en tvåveckors period utan kolhydrater med hopp om att sötsuget ska försvinna. Har testat det förut och då fungerade det, men det gäller ju sen oxå att jag inte börjat äta allt för mycket kolhydrater igen, för då är ju snart suget tillbaka.



by Dr. Radut