Skip to Content

Blogginlägg april 2011

Special-K muffins

Veckans mattips, v.1116
Idag blir det tips på en god muffins till kaffet, så här i påsktider. I stugan kan det dessutom var bra att ha något att bjuda på när det kommer kaffegäster! Smile Glad Påsk! Heart

Special-K muffins
15 st (5,5 pp/port)

5 dl Special K (c:a 80 g)
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ msk kardemumma
2 dl socker
½ msk vaniljsocker
4 ägg
0,5 dl lättmjölk
75 g flytande margarin
rivet skal av 1 apelsin
1 burk (2 dl) fraiche naturell (8%)
15 stora muffinsformar

Laxpytt med romsås

Veckans mattips, v.1115
Letar inspiration i gamla kokböcker och försöker förnya mig genom att äta gamla favoriter. Denna pytt är verkligen god och lättlagad. Kan varmt rekommenderas!! Heart

Laxpytt med romsås
4 portioner (10 pp/port)

400 g laxfilé
2 gula lökar
8-10 kokta potatisar
300 g grön sparris
2 tsk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
rivet skal och saften av 1/2 citron
ruccolablad

Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
40 g stenbitsrom
2 msk dill
citronpeppar

Teriyaki-laxspett

Veckans mattips, v.1114
Fortsätter inspireras av MåBra Mat och kan verkligen rekommendera den tidningen om du vill ha goda o nyttiga recept. Den här veckan blir det ett recept som en vän tipsat om, men som jag inte lagat själv, än... Ser dock väldigt gott ut på bilden. Smile

Teriyaki-laxspett
2 portioner (11 pp/port)

2 laxfiléer à 125 g, skinn o benfria
2 msk färdig teriyakisås
1 1/2 tsk sesamfrön

Wok:
50 g glasnudlar
2 tsk rapsolja
1 paprika, strimlad
1/2 squash, tärnad
100 g broccoli i små buketter

Santorinipaj

Veckans mattips, v.1113
Letar inspiration i MåBra Mat och hittar då denna paj, som jag gjort och ätit många gånger, men det var ett tag sen. Jag kan definitivt rekommendera den, supergod!!

Santorinipaj
4 portioner (10 pp/port)

2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1 1/4 dl kvarg (kesella), 1%
50 g flytande margarin
2 msk vatten
12 körsbärstomater
5 vitlöksklyftor
1 tsk olja
1 bit purjolök
50 g bladspenat
100 g fetaost, max 16%
10 kalamataoliver
2 ägg
2 dl lättmjölk
salt och peppar



by Dr. Radut