Skip to Content

Blogginlägg mars 2012

Vitlökskyckling

Veckans mattips, v.1211
Bjuder på ett recept på vitlökskyckling med en pastwok till.

Vitlökskyckling
4 port (9 pp/port)

4 kycklingfiléer á 125 g
2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk svartpepparkorn
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olja eller flytande margarin

Pastawok:
200 g tunn tagliatelle
1 paprika
100 g sockerärter
100 g minimajs
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten + ½ hönsbuljongtärning
2 tsk kinesisk soja

Ingefärslax

Veckans mattips, v.1210
Lax i alla former är alltid gott och i kombination med ingefära blir det bara ännu bättre.

Ingefärslax
2 port (9 pp/port)

2 tsk ljus soja
1 tsk rapsolja
2 tsk riven färsk ingefära
2 bitar laxfilé à 140 g
100 g broccolibuketter
1 morot i slantar
100 g sockerärter
100 g strimlad purjolök
1/2 msk rapsolja
1/2 msk sesamolja
salt och peppar

Garnera med:
färsk timjan

Servera med:
limeklyftor



by Dr. Radut