Skip to Content

Tillbakablick på året som gått - 2009

Tänkte försöka ge mig på att göra en sammanfattning av 2009!! Ler med tungan ute

Året började med beslut om att ensam göra ett försök att skaffa barn. Genomgick fertilitets-undersökningar och allting såg bra ut. Tog kontakt med en klinik i Köpenhamn och bollen var i rullning. I samma veva fick jag kontakt med en gammal kärlek, mycket skoj. Meningen med det var nog att jag skulle "glömma" den man jag träffat i slutet av -08, som nog inte var redo o kände som jag. Han är dock inte glömd för numer är vi väldigt goda vänner och jag har haft ett otroligt bra stöd av honom under sommaren och hösten. Den bästa coach och samtalspartner man kan tänka sig!! Röd ros
I den här vevan blev jag varslad från Cybercom o sedan även uppsagd efter 18.5 år på företaget. När beskedet kom kändes det så klart jobbigt men samtidigt otroligt befriande. Nu såg jag min chans att göra nåt nytt och min gamla dröm om att starta en kombinerad Lunchrest/Affär med fokus på god o hälsosam mat väcktes till liv. Jag gick, via TRR, en egenstart utbildning i Luleå i april och min affärsidé började formas. Kikade även runt på lite alternativ på marknaden och hittade ett ställe som var till salu här i Östersund. Just då hände dock inte så mycket mer.

Under våren hade jag kontaktsamtal med kliniken i Köpenhamn och nu var det dags. Då träffade jag kärleken! Rött hjärta Totalt oförberedd var jag och allt kändes superbra, men så himla konstigt! Fattade INGENTING! Hur kunde det var möjligt?? Valde då att lägga barnplanerna på is, tills jag visste vad denna relation skulle leda till. Det gjorde oxå att jag valde att ta en sommar ledigt och tillbringa mycket tid i stugan i Åsarna. Kär o galen, kan man nog säga att jag var... och för första gången i mitt 41-åriga liv fick jag uppleva att vara "happily in love". Ler Den bästa sommaren i mitt liv!!

Men säg den lycka som vara för evigt... I slutet av sommaren var det slut... han ville inte ha ett förhållande nu... Varför? Undrade jag så klart... Väldigt ledsen o sårad åkte jag till Berlin på Friidrotts VM. Kanske det bästa för mig just då. En otrolig upplevelse och ett par underbara veckor i god vänners sällskap. Väl hemma igen kom dock verkligheten ikapp mig... nu var det dags att göra nåt åt mitt liv... Det värsta hade lagt sig, men det var jobbigt att tillbringa tid i stugan igen, därför blev det få dagar där under hösten. Hur skulle jag nu göra med Köpenhamn? Vad var meningen med att jag träffade honom? Massor av frågor och inga svar... Köpenhamn ligger dock fortfarande på is... har ingen aning om vad jag vill längre... Förvirrad

Under hösten har jag gått en del utbildningar hos TRR och försökt fundera på vad jag vill göra i mitt yrkesliv. Har gått igenom vad jag gjort, kan, hur jag kan paketera det jag vill och har landat i två parallella spår. Lunchrestaurangen finns fortfarande kvar i tanken och planen, behöver dock göra en ordentligt ekonomisk genomlysning för att se om det verkligen är genomförbart utan att jag ska behöva slita ihjäl mig. Jag har även kikat mera på det ställe som är till salu. Varit där och tittat runt och funderat på hur jag ska få det som jag vill. Har dock inte lagt något bud på det... än...
Mitt andra spår är att arbeta som konsult med fokus på kvalitet och hälsa (kopplat till ledarskapet). Jag och en f.d. kollega har, via TRR, hyrt en lokal på stan, så i början av 2010 ska jag börja fokusera mer effektivt på mina affärsidéer och snabbt försöka komma fram till ett beslut vilket spår jag ska välja.

Vad 2010 har att erbjuda har jag ingen aning om... hopp om meningsfull sysselsättning och kärlek finns så klart... blir spännande att göra ett "bokslut" om ett år igen för att se vad året gav mig. Skrattar

Till sist vill jag dela med mig av en underbar låt som verkligen beskriver mitt älskade Östersund på ett målande sätt!

GOTT NYTT ÅR!! Fest

Mitt älskade Östersundstory | by Dr. Radut