Skip to Content

Blogginlägg februari 2011

Oliv- o tomatbröd

Veckans mattips, v.1107
Jag bakade ett av mina favoritbröd häromdagen och vill gärna dela med mig av receptet. Brödet blir supergott och är väldigt gott till t.ex. sallad, en soppa eller helt enkelt som frukostbröd.

Oliv- och tomatbröd
1 skiva, 30 g (2 pp/port)

1 paket jäst (50 g)
5 dl fingervarmt vatten (37 gr)
2-3 tsk salt
1 msk torkad oregano
10 hackade blötlagda soltorkade tomater
och/eller 20 hackade svarta oliver
4 dl rågsikt
4 dl durumvetemjöl
5 dl vetemjöl
havssalt

Floridakyckling

Veckans mattips, v.1106
Efter några härliga dagar i Dalarna har jag börjat längta efter denna kyckling-gryta som är enkel, god och lite annorlunda. Gör gärna fler portioner för den går bra att frysa in och värma.

Floridakyckling
1 portion (10 pp/port)

1 kycklingfile, 125 g
1 tsk flytande margarin
salt och peppar
½ msk chilisås
1 ¼ dl grönsaksbuljong
2 stänk tabasco
1 tsk Maizena redning
1 liten banan
1 kiwi
½ tsk kokos

Servering:
1 ½ dl kokt ris
1 dl majskorn, konserv
kinakål
½ apelsin

Tonfisksås o pasta

Veckans mattips, v.1105
Den här veckan har varit fylld av positiva händelser och jag har känt mig allmänt förvirrad. Har därför knappt tänkt på mat... på både gott o ont. Men idag känner jag mig rejält sugen på denna rätt, därför vill jag dela med mig av en god tonfisksås som jag ska äta till middag. Smile

Tonfisksås o pasta
4 portioner (4,5 pp/port)

*1 burk tonfisk i vatten, c:a 300 g
3 dl strimlad purjolök
1 burk krossade tomater med chili
½ tärning grönsaksbuljong
1 tsk olivolja
salt o svartpeppar
2 klyftor vitlök
1 litet lagerblad
1 tsk oregano

De e mycke nu...

Vet inte var jag ska börja för det har hänt en hel del sen sist. Då var jag dessutom låg på energi, men det har omkastats totalt. Det kan bero på att jag kommit igång bra med träningen, för det brukar ge energi så att jag orkar mer.



by Dr. Radut