Skip to Content

Tonfisksås o pasta

Veckans mattips, v.1105
Den här veckan har varit fylld av positiva händelser och jag har känt mig allmänt förvirrad. Har därför knappt tänkt på mat... på både gott o ont. Men idag känner jag mig rejält sugen på denna rätt, därför vill jag dela med mig av en god tonfisksås som jag ska äta till middag. Smile

Tonfisksås o pasta
4 portioner (4,5 pp/port)

1 burk tonfisk i vatten, c:a 300 g
3 dl strimlad purjolök
1 burk krossade tomater med chili
½ tärning grönsaksbuljong
1 tsk olivolja
salt o svartpeppar
2 klyftor vitlök
1 litet lagerblad
1 tsk oregano
1,5 dl (~100 g) pastapenne

Koka pastan. Under tiden blandas purjolök, krossade tomater, buljongtärning, vitlök, olja och kryddor i en kastrull. Koka utan lock tills såsen tjocknar.
Vänd ned tonfisken i bitar och låt den bli varm. Servera såsen till pastan med en grönsallad till.

Smaklig spis!story | by Dr. Radut