Skip to Content

Fröknäcke

Veckans mattips, v.1503
Detta recept har jag fått smaka hos Gunilla och det är supergott. Har även blivit tipsad av Anna-Karin. Jätteenkelt och gott som kex, snacks eller tunt knäckebröd.

Fröknäcke
1 port (? pp/port)

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 msk mortlade fänkålsfrön

Blanda ihop alla ingredienser. Klicka ut på bakplåtspapper.
Lägg ett papper över å kavla ut, ta sedan bort det övre pappret.
Skär skåror i så stora bitar som brödet skall brytas i.
Strö på flingsalt och ev lite frön. Grädda c:a 45 min i 150 gr.
Bryt bitar, bred på lite färskost och avnjut godbitarna. Smile

Låt smaka!!



story | by Dr. Radut