Veckans mattips, v.38
När det börjar mörkna ute tycker jag att det är mysigt att baka. Därför kommer här ett tips på blåbärsmuffins, som hör lite hösten till. Dessa är goda och inte allt för onyttiga.
Blåbärsmuffins
12 st (2 pp/st)
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 bittermandlar
1 krm salt
2,5 dl lättkesella (1%)
1 dl blåbär
2 tsk florsocker
2 tsk flytande margarin (till formen)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj skålarna i en muffinsform (teflon) för 12 muffins. Riv mandlarna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i övriga ingredienser. Fördela smeten i de 12 skålarna. Fördela bären jämnt i skålarna. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min. Sikta florsocker över muffinsarna när de ska avnjutas.
Smaklig spis!
Källa: Familjekokboken 2