Skip to Content

Nytt år - nya mål och möjligheter...!?

2009 har precis tagit sin början och då undrar man vad detta år kommer att föra med sig. Vid förra årsskiftet sa jag att 2008 är mitt år, men när jag summerar vad som hänt, vill jag inte direkt påstå att det var så det blev. Varken på arbetet eller på hemmafronten...
Därför är det nu dax att sätta nya mål med sista året på detta decennium. Vad ska mina mål för detta år handla om, funderar jag på som bäst just nu. Arbete? Kärlek? Hälsa? Operation? Drömmar? Visioner?

När jag tittar tillbaka på början på detta årtusende så har det varit en explosion av händelser och känslor; uppbrott, nya jobb o utmaningar, mål som uppnåtts, sorg, besvikelser och allt annat som hör livet till. Jag kan sammanfatta varje år med ett par ord:
2000; Otrohet samt sorg över en förlust av en god vän som miste livet
2001; Uppbrott och avsked av ett 4 år långt förhållande samt min gudsons födelse
2002; Nytändning och förälskelse
2003; Målmedvetenhet och envishet
2004; Förälskelse, besvikelse och insikt
2005; Måluppfyllelse och uppvaktning
2006; Insikt om hur skört livet är när jag var nära att mista detsamma
2007; Tar vara på varje dag, tack vare stress och högt blodtryck under 2006
2008 har haft ungefär samma innehåll. Året började med sorg, och glädje samtidigt, med en känsla av förtvivlan och förvirring. En av mina bästa vänner miste sin yngste son samtidigt som jag skulle planera och genomföra min 41-års Kick Off i Glitter o Glamour tecken.
Våren kantades av besvikelser och motgångar men ändå en positiv känsla av ljus och framtidstro, när jag fick byta tjänst, som inte var självvalt. I det finns ändå en känsla av nystart med många funderingar på vad framtiden har att ge.
Semsommaren och hösten var tuff på många sätt, med mycket tankar runt framtiden, besvikelse och vänskapsband som sattes på prov.
När vintern tog sin början kom hoppet åter, svåra beslut har tagits (bl.a. att åka eller inte åka på ett långt kontrakt till Tanzania) och jag fick uppleva glädje och en känsla av att nu... men som det brukar gå, så står jag här i början av detta år, åter på ruta ett. Både på gott och ont... För nu ska nya mål sättas och nya tomma blad fyllas med innehåll.

Målen återstår att sättas, men de kommer defintivt att handla om utveckling och hälsa! Utveckling både privat och på arbetet, hälsa både vad gäller det fysiska och det psykiska välbefinnandet. Exakt hur de formuleras dokumenterar jag dock inte här... Blinkarstory | by Dr. Radut