Skip to Content

"Ny" dator - nya möjligheter

Tänk vad så lite kan göra så mycket. Ler med tungan ute Efter många o långa stunder av irritation var så beslutet taget. I början av januari åkte Windows ur min bärbara dator. Nytt år, nysatsning och nystart kräver en del, så även ett nytt operativsystem på min laptop. Sagt och gjort... en säkerhetskopia fixade jag, sedan lämnade jag över min dator till min rumskamrat på kontoret... Förvirrad Vad hade jag gett mig in på??? En halv dag senare var Ubuntu 9.10 installerat och vi kunde konstatera att min hårddisk var kass... köpa ny! Japp! Labbade med min dator över helgen, för att lära känna miljön och efter helgen byttes hårddisken och Ubuntu installerades på nytt. Fin-fint, snabbt och inga större bekymmer... Förvånad

Har stött på några små problem på vägen, men problem är ju till för att lösas och här ser vi en möjlighet att lära nytt. Glödlampa Det senaste problemet är dock lite mindre skoj o verkar även svårare att lösa. Modemet i mitt mobila bredband verkar inte riktigt vilja vara kompis med Ubuntu9.10, men det kanske är lika så bra det... Har ändå taskig täckning när jag är i stugan (där jag använder det mest) och har funderat på att byta ändå. Så det lär nog sluta med att jag byter leverantör av mobilt bredband till ett säkrare kort, så som Telia. Mobiltelefon

I övrigt är jag riktigt nöjd med min "nya" dator. Den är ruggigt snabb att starta upp och stänga ner, har i princip all funktionalitet jag har behov av och använder (ser det ut som så här långt iaf) och aMSN är betydligt trevligare att använda än msn... Rött hjärta

Studierna fortskrider och det känns riktigt skoj! Jobbar med inlämningsuppgifter tillsammans med mitt team och vi har kommit på en asbra idé som vi ska vidareutveckla under kursen. Skrattar

För övrigt är det väl ett allmänt kaos! Men, som någon klok person lär ha sagt, det kan bara bli bättre!! Fest

Mitt uppe i OS som vi är just nu, med hittills 2 svenska guldmedaljer (Kalla o Ferry) bjuder jag här på ett

Nytt band på musikhimlen!! Coolt... Ler

The Baseballsstory | by Dr. Radut