Skip to Content

Ugnsstekt lax

Veckans mattips, v.18
Har funderat på vad dagens tips ska bli och det får bli nåt enkelt men så gott, lax. Smile
Helst ska det vara färsk lax med skinnet kvar, det ger mer smak och blir saftigare.

Ugnsstekt lax
2 portioner (8-10 pp/port, beroende på mängd potatis)

en bit lax på c:a 300 gram
grovsalt
salt och citronpeppar
1 msk timjan
kokt pressad potatis

Sätt ugnen på 175-200 grader, den lägre om du har varmluftsugn. Strö grovsalt i botten på en ugnsfast form. Lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Smile Krydda med salt, peppar och timjan. Ställ formen i ugnen o stek den i 15-20 min (eller tills laxen har en innertemperatur på 52 grader), beroende på hur tjock laxbiten är. Koka under tiden potatisen. Servera gärna ratatouille till så får du även i dig grönsaker. Laxen innehåller dessutom en massa nyttiga Omega-3 fetter.

Samklig spis!



story | by Dr. Radut