Skip to Content

Sommarpotatissallad

Veckans mattips, v.19
Nu när sommaren är i antågande och det har varit en varm helg, ska jag ge er min potatissallad som passar bra till grillat. Funkar lika bra till kött, som till kyckling eller fisk. Jag varierar den med innehåll beroende på vad jag har hemma, men den här helgen såg den ut som följer. Smile

Sommarpotatissallad
6 portioner (3 pp/port)

1kg tvättad kokt potatis, delad i grova bitar
1 fint strimlad röd lök
2 finhackade paprikor (gul o röd)
2 grovt bitade tomater
3 msk Bostongurka
c:a 15 halverade gröna oliver
1 msk små kapris
flingsalt
citronpeppar
vitlökskrydda
oregano
en skvätt citronsaft
c:a 1/2 burk lättkesella

Blanda grönsaker (utom potatis) med kryddorna o låt det dra medans du delar potatisen. Blanda försiktig i potatis o kesella (endast för att binda). Låt sedan salladen stå svalt någon timme innan serveringen så den får dra åt sig kryddorna. Man kan även byta kesellan mot en vinägrett. Servera salladen till det du lagat till på grillen.

Samklig spis!



story | by Dr. Radut