Skip to Content

Smörtekta trattkantareller

Veckans mattips, v41

Den här veckan blir det nåt enkelt och mycket gott så här på senhösten. Har varit o plockat trattisar i Dalarna i helgen och det är ju så himla gott att smörsteka dem när de är alldeles färska. Går bra att använda till maten eller att bara lägga på en knäckemacka till kvällsmyyys... Mums! Berättar mer om helgen nedan.

Min helg i By
Vaknade vid sex på lördagsmorgonen, klev upp o fixade kaffe till mig, Tina och Anders. Bra start på en underbar dag!! Tina och jag började dagen med en liten förfest, det var iaf vad Anders trodde... för vi fnissade som två fjortisar. Helt underbart att få umgås med min härliga vän Tina. Vid nio begav vi oss ut i svampskogen och då var det fortfarande frost på backen och när vi kommit upp på berget en bit hittade vi svampen och det var inte att leka med. JISSES vad det fanns trattisar och stora sådana oxå.

Trattisar

Plockandet pågick max en timme och iom att de var frusna var det bara att ta tag i dem i hatten och dra upp dem. De som var nära varandra gick att plocka flera åt gången. Så underbart.

Gunilla på väg hem

Eftersom det finns gott om björn och varg i den här skogen, fick jag sjunga när vi gick ner. Smile Och som alla vet har jag rätt bra röstresurser så vi var rörande överens om att INGET djur tordes komma i närheten av oss. Big Hug
Här är en bild på den gemensamma skörd vi fick till i skogen.

Dagens skörd

Efter lite lunch och fejsbokande så var det så dax att ta tag i rensningen. Vi höll på i fyra timmar och för att göra det LITE roligare delade jag och Tina på en flaska bubbel. (Anders smet ut på jobb när det var dax att rensa... ) Tongue

Dagens skörd

Sista timmen var det inte alls roligt längre att rensa... Sad Därför var det extra gott med en Irish coffee som Anders bjöd oss på när vi var klara. Equal Smile

En dusch senare bjöds det på supergod middag med lite vin. Lite senare kom Anders syster och svåger på besök, lagom till Dansbandskampen. Kikade på Patrik's Combo och hade förfest #2 för dagen. Givetvis måste man ju samtidigt ha koll på vad som händer ute i världen... Smile Så datorn är så klart med.

Förfest #2

Dagen avslutades med förfest #3 hos Roger, där oxå Håkan anslutit, innan vi begav oss till Liljan. Party Skoj att träffa dem igen! Det var ett tag sen sist. Det har varit massor av härliga skratt hela dagen, så mitt liv har definitivt förlängts med flera år den här helgen. Denna sista bild får symblisera alla skratt.

Förfest #3

På Liljan var det inte mycket folk och jag övergick till vatten iom att jag skulle köra hem på söndagen. Trevligt ändå, men vid kvart över ett begav vi oss "hem" till By igen. Skönt att komma i säng. Smile

Vaknade vid halv åtta imorse och drog mig så länge jag kunde, men vid åtta klev jag upp. Trött men inte bakis, vilket kändes bra. Vi har haft en lugn och skön fm. Tina och jag spelade lite GH efter att vi ätit brunch. Skoj!! Och det gick rätt bra oxå.
Vid 13-tiden begav jag mig hemöver och resan gick riktigt bra förutom att jag mellan Voxna och Kårböle fick värsta bil-hypokondrin... Sad Det pågår nämligen vägarbeten där och min bil började kränga rejält i framvagnen... Jag som haft den på lagning flera gånger i sommar. När jag väl kom ut på en bredare och rakare väg igen så kändes det bättre. Höll dock på att köra i diket i Hoddal, men det berodde nog inte på bilen, utan snarare på vad jag såg vid sidan av vägen. En snygging i en bil som stod parkerad på busshållplatsen!! Wink
I Åsarna gjorde jag ett stopp hos mor för lite mat och för att lägga ut svampen på tork. Vägde min skörd och det var hela 6 kg, wow!! Tog med mig ett kg hem som jag har förvällt nu på kvällningen. Passade även på att smörsteka lite och gjorde en knäckemacka med trattisar till kvällsfika. MUMS!!

Denna helg har varit alldeles underbar och jag kommer att åka tillbaka till By så fort jag bara kan. Smilestory | by Dr. Radut