Skip to Content

Serpentiner i Pyrinéerna

Vaknade vid sex efter att ha hostat till och från halva natten. Halsontan jag haft några mårnar var borta och istället ersatt av täppta bihålor och en tung skalle. Sad Känns inge bra alls! Klev upp vid halv sju och började packa ihop min prylar utan särskilt mycket energi. Efter frukost var det dax att packa in oss alla i bilarna för att åter bege oss till Barcelona. Vi programmerade GPS'en på en ort utanför Barca och att vi skulle undvika motorvägar och jag satte mig vid ratten. Efter ett par-tre mil ville vår GPS att vi skulle svänga av vägen och ta en mindre väg och det var verkligen en upplevelse!! Vi gjorde en bergsklättring utan dess like på smala vägar, men vilken vidunderlig utsikt och vilket häftigt landskap vi fick skåda, underbart!!

Pyrinéerna

I den by, Solsana, vi valt som mellanstop, stannade vi till för att kanske få en bit mat, men vi var där vid 12 och i Spanien är det få restauranger, om några, som börjar servera lunch före 13. Vi fick istället gå till macken tvärs över gatan och få oss något drickbart, sedan fortsatte färden till Barcelona flygplats. När det var dax att fylla tanken fick Ola återta ratten och, m.h.a. GPS'en, lotsa oss till uppställningsplatsen på flygplatsen. Därifrån blev det taxi till hotellet.

När vi väl checkat in och kommit in på hotellrummet upptäcker jag, till min stora fasa, att jag och Ola åter fått en dubbelsäng, hmmm.... Worried Med vilket menas EN halvstor säng (ca 140), ETT täcke och EN lång kudde.

Säng

Eftersom jag inte alls känner mig pigg, blev jag lätt upprörd och begav mig till receptionen för att få ett Twin-Bedroom, som vi besällt, och som innebär TVÅ sängar, TVÅ täcken och TVÅ kuddar. Nema problema!! Nytt rum och ny lottningswhiskey (lottar om vilken säng vem ska få... och tar samtidigt en wirre). Eftersom jag då var lite småhungrig och törstig begav vi oss ut på stan och hittade en trattoria på andra sidan gatan där jag kunde få en lättare sallad och en öl. När det runnit ner i magen blev det vatteninköp och sen lite vila på rummet.
En dusch senare och jag var hyfsat på G igen. Träff kl 18 i receptionen och alla 10 hängde med ut på middag. Vi hittade ett trevligt ställe på andra sidan ”Ramblan” där jag åt en 3-rätters med Paella till huvudrätt, mycket gott! Gick en lite sväng efter maten men eftersom jag inte alls varit pigg i em/kväll gjorde jag tidig kväll och begav mig upp på rummet vid halv tio.
Nu ska jag krypa ner i bingen och se om jag kan sova bort den begynnande förkylningen. Natti!

Antal steg idag: 5440, ganska OK. Har blivit många timmar i bil och när vi väl kom till Barcelona var min energi slut.story | by Dr. Radut