Veckans mattips, v.1120
Idag skördade jag lite rabarber i paradiset och ska göra nåt av den under veckan. Hittade då detta recept som verkar gott och som ska testas. Även om det inte är så nyttigt, behövs det lite guldkant i tillvaron ibland oxå!!
Rabarberpaj med ton av kokos
8 portioner (6 pp/port)
SMULPAJ
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
RABARBER
500 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200ºC.
Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och rör om.
Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Fördela smuldegen över. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Ät och NJUT!
Källa: ica.se