Skip to Content

Rabarberpaj med ton av kokos

Veckans mattips, v.1120
Idag skördade jag lite rabarber i paradiset Heart och ska göra nåt av den under veckan. Hittade då detta recept som verkar gott och som ska testas. Även om det inte är så nyttigt, behövs det lite guldkant i tillvaron ibland oxå!! Equal Smile

Rabarberpaj med ton av kokos
8 portioner (6 pp/port)

SMULPAJ
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

RABARBER
500 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200ºC.
Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och rör om.
Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Fördela smuldegen över. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Ät och NJUT!

Källa: ica.se



story | by Dr. Radut