Skip to Content

Mångkampen drar igång

Idag har herrarnas Tiokamp dragit igång och för många inom friidrottskretsar är tiokamparna de verkliga atleterna. Smile Sverige har två representanter; Nicklas Wiberg och Daniel Almgren. Nicklas slog svenskt rekord på VM i Berlin förra året, så han är lite av vår stjärna. Efter att ha träffat hans sjukgymnst på invigningen i måndags har jag även tippat honom som vinnare här i EM. Han ska visst vara i bra form.

Under förmiddagspasset tävlade tiokamparna i 100 m, längdhopp och kula. Nicklas gjorde ok resultat, men inget jättbra. Däremot satte Daniel personligt rekord i kula, mycket skoj. Efter det passet låg svenskarna på plats 14 o 16.

Lunchuppehållet tillbringade vi med att åka en rundtursbuss tillsammans med TFT (Track & Field Tours) som vi köper våra resor av. Det var en trevlig tur med tre stopp. Guiden var bra på engelska och det var skönt med bensträckare. Under det längsta stoppet var vi några som passade på att inmundiga var sin öl. Laughing out loud På bilden ser ni mig dricka en stor och Bosse en liten, vilket absolut inte hör till vanligheterna, det brukar vara tvärtom. XD

Vy över Barca
Ölrast

Under eftermiddagspasset tävlade tiokamparna i höjdhopp och 400 m. Återigen bra tävlingar av svenskarna. Om allt stämmer så ligger nu Nicklas på nionde plats inför morgondagens fem avslutande grenar. I övrigt var det inga större svenska framgångar idag. Några i final, men inget noterbart. Jag tror att jag lyckades hyfsat på vårt interna tips idag, även om mitt tips på 10000 m för damer ens ej kom till start.

Efter en promenad hem från stadion (bergbanan hade stängt) äntrar jag sängen snart, utan att passera gå. Har varit sjukt trött hela dan idag och känner att jag behövde en god natts sömn.

Antal steg idag: 10823, en ok dag! Blev lite mindre promenerat idag med tanke på att vi åkte rundtursbussen i lunchuppehållet.story | by Dr. Radut