Skip to Content

Korvgryta

Veckans mattips, v.35
Nu när hösten nalkas börjar det komma goda, billiga och nyttiga rotsaker. Därför kan jag verkligen rekommendera en god och lättlagad korvgryta laddad med nyttigheter.

Korvgryta
4 portioner (7 pp/port)

400 gr korv (max 11%)
5 dl vatten
1 dl matlagningsvin, vitt
1 buljongtärning
1 msk dijonsenap
400 gram potatis
1 stor gul lök
600-700 gram rotsaker (t.ex. morot, kålrot o rotselleri)
salt o peppar
persilja

Koka upp vatten, vin, buljong och senap. Skala och tärna rotsakerna i lagom stora bitar. Koka dem mjuka i buljongen, c:a 10-15 min beroende på storlek.
Skär korven i bitar, lägg dem i grytan (salta och peppra) och låt puttra 5 min till, så att korven blir varm.
Hacka persilja och strö över. Ät och njut, gärna med lite stark senap till.

Smaklig spis!



story | by Dr. Radut