Skip to Content

Köttfärsgratäng

Veckans mattips, v.1102
Idag blir tipset en väldigt enkel och god köttfärsgratäng, ett recept jag fick av mor för många år sedan. Dock behöver den lite tid i ugnen, total tillagningstid 60-75 min.

Köttfärsgratäng
4 portioner (7.5 pp/port)

12 skalade och skivade potatisar (640 gr)
300 gram köttfärs (max 10%)
120 gram riven ost (max 17%)
2 ½ dl grönsaksbuljong
1 msk tomatpure blandas i buljongen
hackad gul lök
hackad vitlök (granulerad)
timjan
salt och peppar

Varva potatis, köttfärs och lök (krydda emellan). Ta tre lager potatis.
Grädda i 200-225 grader i 45-60 min. Strö över osten när det är 10 min kvar.
Servera med en god sallad till.

Smaklig spis!



story | by Dr. Radut