Skip to Content

Hemresa.... och reflektioner

Reveljen gick tidigt på tisdag morgon, 04.50, huvva!! Smile Men det var bara att upp och hoppa, fixa sig och packa ner det sista, kolla att inget var glömt, bege sig ner i receptionen och checka ut. Halv sex åkte vi sju, som åkt tillsammans ner, med taxi till flygplatsen. Där väntade en LÅNG kö för att checka in på flyget. Stod säkert en halvtimme i kö... Worried

Väl genom säkerhetskontrollen letade vi rätt på vår gate och eftersom jag var hungrig var det frulle som gällde!! En yoghurt och en lite baguette med ost o skinka plus en kopp kaffe och den värsta hungern var stillad. 07.55 gick flyget till Prag. Löste korsord med Kurt mest hela vägen samt åt en halv”äcklig” bulle som det bjöds på.

Prag

I Prag väntade ett uppehåll på lite drygt 4 timmar... ”Slog ihjäl” dem med att surfa lite, spela lite spel, äta lunch, shoppa lite choklad och dricka en öl. Laughing out loud 15.05, 20 min försenade, lyfte vi mot Arlanda där vi landade enligt tidtabell 16.45. Väskorna kom direkt, skönt! Sen sa jag hej då till alla utom Ola som följde mig till parkeringen där Carin och Emma hämtade upp mig. Laughing out loud Sa hej till Ola sen for vi hem till Carin i Sollentuna där jag tillbringat ett dygn och bara haft det bra.

Jag och Carin har surrat på, ätit lite gott och så har jag passat på att snusa på Emma, helmysig, go, söt och rund liten tjej på 3 månader. Laughing out loud Oj oj, vad sugen jag blir!! Hoppas det smittar... Smile

Emma o jags

Tjejerna följde mig till pendeln idag och vi sa hej och jag for till Centralstationen för att kliva på mitt tåg som skulle ta mig till Östersund. Först köpte jag lite dricka och en chokladbit på Centralen innan jag klev på X2000 som avgick 16.28. Åkte första klass även hem, skönt. Jag hade förbeställt en 3-rätters middag som serverades vid 18. En liten sallad till förrätt bestående av ruccola, tomater och parmesan. Varmrätten var en kanongod lax med pasta blandat med grönsaker. Till kaffet ingick en liten chokladbit som var som en kladdkaka, alldeles lagom. Mätt och belåten har jag sedan surfat och kollat lite på SVT Play. I Bräcke gick min uppkoppling ner så nu passar jag på att skriva av mig de två sista dagarna på min resa.

En resa som har varit helt underbar från början till slut med massor av olika inslag och intryck. Jag har sett massor av underbar och vidunderlig natur i Andorra och Pyrinéerna på smala, slingriga alpvägar, helt enkelt coolt! Smile Att sedan se Andorra och dess små städer som är insprängda mellan bergväggarna var fascinerande! Hur man ens kan komma på tanken att bygga upp ett land i sådan natur är helt otroligt och väl värt att se!

Väl i Barcelona turistade jag de två första dagarna och följde bland annat Gaudi i hans fotspår och såg flera av hans verk. Vilka skapelser och vilken fantasi! Amazing Laughing out loud Han fick fria händer i Barcelona under sin livstid och det var nog vågat på den tiden han verkade i början av 1900-talet. Grymt! Fick höra under vår bussrundtur att han dog till följderna av att ha blivit påkörd av en spårvagn. Tragiskt! Det sägs att om han kommit till ett bättre sjukhus (man trodde han var en uteliggare) så skulle han kanske överlevt, men det är ju något vi aldrig får veta.

När EM så drog igång var det med förväntan på några svenska medaljer... men framgångarna utreblev och vårt kanske största medaljhopp, Isabella Andersson slutade 5'a. Dock måste sägas att hon gjorde en väl godkänd insats. Hennes maratonlopp bevistade vi ute på stadens gator och det var kanske veckans varmaste dag utan så mycket som en vindpust. Svetten rann om mig fast jag bara hade ett linne på mig och stod still... Hur varmt ska det inte då ha varit att springa drygt 4 mil?! Shock Det hände nåt skoj den dagen och det var att jag och Ola blev intervjuade av SVT och med tanke på att vi båda trodde på svensk seger (i intervjun) så kom det aldrig att sändas. Eller så gjorde vi helt enkelt ett dåligt ”framförande”... Laughing out loud

Sista tävlingsdagen var den absolut roligaste, iaf ur svensk synpunkt. Lite halvlullig, efter en superb måltid med massor av vin (avslutningsmiddag med storgänget), anlände jag till stadion vid 19.15. Halv åtta drog damernas höjdhopp med Emma Green igång. Jag trodde inte på svensk medalj men med övertygande hoppning vann Emma silver! Hon slog två personliga rekord (i en EM-final) och klarade, i andra försöket, 2.01 och därmed var silvret bärgat. Stort grattis Emma! Jätteskoj! Vilken final på tävlingarna, kunde inte blivit bättre. Dessutom visade det sig att jag vunnit vår interna tipstävling och avgörandet kom i den absolut sista grenen, 4*400m herrar. Jag som absolut inte är någon expert på friidrott även om jag tycker det är skoj att titta.

Den sista heldagen i Barcelona tillbringades på stranden. Är man i en stad som erbjuder en sådan lång och fin strand är det ett måste att åtminstone en dag ligga och ”pressa”... iaf för mig. Laughing out loud Passade verkligen på att alstra värme för det lär dröja länge innan jag får känna denna underbara varma sol igen. Och värmen kan behövas när hösten börjar nalkas i Östersund. Lite färg har jag nog också hunnit få. Cool

Slutligen kan jag verkligen rekommendera ett besök i både Barcelona och Andorra! Barcelona är en mångfasetterad stad, enda smolken i bägaren är dock alla ficktjuvar som man får passa sig för. Flera i vår grupp blev drabbade och det är inte skoj!!

Nu ska jag snart kliva av tåget hemma, väl hemma i lägenheten ska jag packa upp och sedan lägga mig i min egen säng och sova riktigt gott... Wink Borta bra men hemma bäst!!

Ciao!story | by Dr. Radut