Skip to Content

En underbar dag på många sätt

Solen sken från en klarblå himmel när jag vaknade och då kändes det bra att veta att jag bestämt med Erik och Ewa-Lena att tilbringa ett par timmar på stranden. Packade väskan och tog sedan en lång frukost, skönt! Vid elva tog vi bussen ner till piren och letade oss en var sin solstol nära vattnet. Började med ett dopp direkt, varm i vattnet och otroligt härligt! Jag låg o jäste till två och bara njöt, hann med ett dopp till innan jag var tvungen att bege mig till hotellet för en dusch.

Sedan var det dax att ta bergbanan till Restaurang Motnjuic El Xalet, där avslutningsmiddagen med TFT (Track&Field Tours) skulle gå av stapeln. Massar av engelsmän, belgare, irländare, schweizare och svenskar hade samlats till en 12 rätters tapas. Vi svenskar intog ett bord och satt alldeles vid fönstret. Utsikten var magisk!

El Xalet

Maten var också god, det kom hela tiden nya tapastallrikar in på borden och vinglaset fylldes på kontinuerligt... Smile Trevligt var det på alla sätt. SOS (Supporters of Sweden) som jag tillhör har anlitat TFT för att boka friidrottsresor i c:a 10 år och vi i SOS har äntligen lyckats få till en egen tröja med logga, därför passade Christina på att dela ut var sin tröja till arrangörerna i TFT.

När det sedan var dax att gå till arenan kände jag mig lite smålullig och på mycket bra humör. Laughing out loud Väl framme var det nog veckans längsta kö utanför grindarna och det kändes som det skulle bli en bra kväll. Först ut var Emma Green och hon såg tidigt övertygande ut i sin hoppning. Sedan blev det de svenska stafettdamerna på 4*100 meter. De sprang riktigt bra och var nära att slå svenskt redord. Det räckte ändå bara till en sjunde plats, men som sagt mycket bra gjort!! En halvtimme senare startade längdhoppet och tyvärr missade Torneus att få hoppa de sista tre hoppen med en cm och slutade därför nia.
Höjdhoppstävlingen pågick hela kvällen och blev mer och mer spännande ju fler som rev ur sig. Emma var kvar och slog nytt personrekord på 1.99 m och låg då trea i tävlingen. När hon sedan klarade 2.01 utbröt ett jubel på hela läktaren, magiskt! Och hon slutade på andra plats. Så himla roligt, Sveriges första och enda medalj i detta mästerskap.

Restavla
Prisutdelning

När Emma fått sin medalj begav vi oss, till fots, hem till hotellet där SOS bjöd på var sin silverdrink. För min del fick det bli ett glas rött. Sedan var det pristutdelning i vår interna tipstävling och det visade sig att jag vunnit och att det hade avgjorts på sista stafetten, 4*400 m herrar. Jättekul och jag som inte är någon expert på friidrott, iaf inte jämfört med mina resekamrater. Smile

Nu blir det sängen så jag orkar med stranden imorgon. Stort GRATTIS Emma!!
Antal steg idag: 7563, en ok dag! Blir inte mycket promenerat när man ligger på stranden. Smilestory | by Dr. Radut