Skip to Content

En dag på stranden

Den sista dagen i Barcelona ville jag tillbringa med att slappa på stranden. Vid halv elva begav sig jag, Ola, Erik och Ewa-Lena till stadsdelen Barceloneta där den gamla delen av Barcelona, hamnen och stranden ligger. Barcelonas strand är flera kilometer lång med en strandpromenad kantad av massor av små restauranger. Helt fantastiskt att det kan finnas en sandstrand i en så stor stad som Barcelona. En stad som inte kan växa då den begränsas av havet i öster och bergen i väster. Stranden ligger för övrigt bara 10 min resväg med buss från vårt hotell, helt perfekt och det är ännu närmare rakt ner till hamnen, inte ens 10 min promenad.

Stranddag

Väl på stranden träffade vi Gus och Åsa. Vi sex hyrde oss var sin solstol och tog plats nära vattnet. Tog ett dopp direkt. Smile Under förmiddagen kom och gick molnen, men det har varit tillräckligt varmt för att ändå kunna bara vara... vilket är något jag verkligen uppskattar nu och då.

En lättare lunch åt vi på den närmaste strandbaren. För min del blev det en bikini special. Shock En toast fylld med tonfisk, skinka, sallad, tomat, gurka, majonäs och kanske nåt mer... Laughing out loud Helt ok med en stor stark till. Låg sen en dryg timme till och nu var molnen borta och solen brände på huden. Då vi bestämt med de övriga i gruppen som ännu inte åkt hem att vi gemensamt skulle äta en tidig middag gjorde jag och Ola Sorti från stranden vid fyra-tiden. Otroligt skönt med en dusch när vi väl var på hotellet igen.

Halv sju hade vi träff med resten av gänget i hotellbaren för att äta en gemensam middag. Vi blev 14 stycken som gemensamt gick till en restaurang vid hamnen. Vid mitt bord var vi åtta glada friidrottsentusiaster.

Avslutning

När vi skulle till att betala började det regna och raskt räknade vi ihop vad var och en skulle betala och begav i rask takt tillbaka till hotellet. Väl där sa jag hej då till alla som inte åker mitt plan till Stockholm imorgon och packade klart det sista. Nu ska jag stänga ner i Barcelona och göra kudden sällskap.

Hasta luego Barcelona!!

Antal steg idag: 6950, en ok dag! En dag planerad för avkoppling! Smilestory | by Dr. Radut