Skip to Content

En dag med Gaudi

Efter att åter haft en hostig natt kombinerat med en konsert utanför fönstret (kändes det som) fram till runt två-halv tre, kände jag mig hyfsat pigg när jag klev upp vid sju. Hotellet visade sig ha en riktigt bra frukostbuffé, dock inget höjdarbröd, men en massa annat gott att välja på. Mätt och belåten begav sig jag, Ola, Kjelle och Kurt ut på en, till en börja mulen o regntung, dag i Gaudi's fotspår. Metron tog oss till Lesseps där vi klev och vandrade i backarna upp till Parc Güell. Då var molnen som bortblåsta och solen värmde gott. Svettigt värre!! Pust! =)

Vi vandrade runt i ”Gaudi-parken” och tittade på allt han skapat. Helt fascinerande!! Vi halvtid blev det ett dryckesstopp, kombinerat med en glass. Smile Avslutade park-besöket med att titta på den berömda byggnaden, fontänen i Parc de la Ciutadella, precis vid entrén. Otroligt mycket folk, vilket gjorde det svårt att se något. Men det som gick att skåda var makalöst vackert!

Parc Güell

Promenaden tillbaka till Metron var betydligt behagligare nerför. Laughing out loud Den fick nu ta oss vidare till Sagrada Familia, som är Gaudis livsverk och som det fortfarande byggs på. Hela Sagrada Familia beräknas stå klar 2030, men det beror helt och hållet på donationer från allmänheten. Intäkterna från entréerna går till att färdigställa bygget. Vi gick aldrig in då kön var enormt lång. Istället blev det en tonfisksmörgås o öl i närheten.

Sagrada Familia

Efter matstoppet promenerade vi via ett antal turistattraktioner, många Gaudis verk, tillbaka till hotellet. En promenad på c:a 3-4 km, skönt trots värmen, då det blåst rätt bra idag. Vi passerade bland annat La Pedrera (Gaudis sista verk innan han på påbörjade Sagrada Familia), Casa Batlló (ett annat Gaudi verk) och Casa Amatller. Promenaden avslutades med att vi strövade längs hela La Rambla, Barcelonas breda och långa gågata där gatuförsäljare och restauranger trängs om att ”lura” oss turister. Smile

La Pedrera

Skönt med en dusch efter en varm dag utomhus! Efter en trevlig drink tillsammans med Erik och Ewa-Lena hoppade vi på buss 64 och åkte ut på piren. Där avnjöts en mycket god fiskmiddag i sällskap av Ola, Kjelle och Kurt. Väl tillbaka på hotellet vid 23-tiden valde jag att gå upp och nanna istället för att dricka nåt mer i baren i det övriga gängets sällskap. Det är en dag imorgon oxå och jag behöver kurera min förkylning... Har, peppar peppar, känt mig hyfsad idag.

Middag i hamnen
Ola, jag, Kurt o Kjelle

Antal steg idag: 14745, mycket bra! Att följa i Gaudis fotspår var bra för stegen. Smilestory | by Dr. Radut