Skip to Content

En dag i Andorra

Idag var det sovmorgon, klev upp strax efter halv åtta, ont i halsen. Sad Åt en ok frukostbuffé vid halv nio. Kl 10 var det samling i garaget för avfärd upp i bergen. Första stoppet blev på 1950 m.ö.h. vid Comallempla, ingenting öppet och molnbasen låg under oss. Från Comallempla utgick ett rätt stort liftsystem. På vägen ner igen stannade vi till och tog en del foton på den otroligt vackra vyn!. Vilket landskap!!

Comallempla

Nästa stopp blev en annan topp, Pal, som visade sig vara en utgångspunkt för mountainbikes. Ett fik var öppet så jag tog en kaffe och en glass. En massa andra aktiviteter för barnen fanns också. Jag och Christina tog en linbana ner från toppen och såg på utsikten, vilken blev helt annorlunda härifrån än från bilen. Fantastiskt! Nere i byn gick vi in på en supermarket och jag handlade upp mig på två flaskor whiskey, två flaskor Rioja vin och lite tilltugg. Sedan återvände vi till hotellet i Andorra la Vella.
Efter att ha packat in inköpen på hotellrummet begav vi oss ut på stan och åt en god pizza på en restaurang i närheten av hottellet, alldeles vid floden, supermysigt och gott. Resans första Sangria inmundigades oxå till maten. Efter maten blev det en liten shoppingrunda i city, blev billigt för min del, då jag inte hittade något av intresse.

Lunch i Andorra

Så var det dags för en liten stunds vila på hotellrummet och flera försök att ta sig ut på internet, dock utan lycka även denna gång. Sad För att hitta på något och samtidigt få röra på benen var vi några som bestämde oss för att gå till Estasi Communal, stadens fotbollsstadion. Väl där visade det sig att en avbruten match från gårdagen skulle börja 18.30 och vi bestämde oss för att stanna och titta på den. Matchen var ett kval till Europa League mellan UE Sant Julià och MyPa-47 från Finland. Det finska laget vann med 5-0.

Fotboll

Under promenaden på väg tillbaka till hotellet stannade vi till för middag och jag åt en väldigt god bläckfisk (4/5). Nu blir det dags för sängen för att orka upp imorgon och ev vara körduglig inför återresan till Barcelona.

Antal steg idag: 8790, OK, mycket tack vare promenaden t.o.r. Till fotbollsstadion.story | by Dr. Radut