Skip to Content

Att älska...

En god vän till mig skrev här om dagen att en puss är en puss... och det kan jag verkligen skriva under på! Pussar är förbehållna de jag verkligen tycker om, både i ord och handling.

Det fick mig iaf att tänka på ordet älska som jag tycker, av många, missbrukas. Visst kan man älska mat, musik, konst och annat som förgyller vardagen och livet. Att älska en annan människa ligger dock, för mig, mycket djupare. Självklart älskar jag min familj förbehållslöst! Skulle det hända någon av dem något skulle det göra fruktansvärt ont och jag skulle vara den första att finnas där och ställa upp till 110%. Heart

Älska betyder känna kärlek till och kärlek i sin tur betyder en känsla av stark tillgivenhet riktad mot någon eller något, vanligen en person. För mig innebär det att om jag älskar någon så är det verkligen riktigt djupt och det ska kännas i hela mitt Heart. Att säga "jag älskar dig" är något stort och djupt och när jag säger det till någon ska jag mena det. Att älska någon är att tycka om allt hos den personen, både positiva och negativa sidor, och att vilja ha honom som han är.
Jag hör lite nu och då att människor slänger sig med det lite hur som helst och jag reagerar lika starkt varje gång. Menar de verkligen vad de säger?? Men det är säkert så att vi lägger olika saker i orden. Därför tror jag att det är viktigt att själv fundera på vad du lägger i orden och vad de betyder för dig. Det var länge sen jag sa de orden till någon person jag haft en relation till och som det känns just nu, kommer det att dröja länge tills det händer igen.

Att tycka om någon är däremot något jag har enklare för att säga till andra. Det är viktigt att ha människor omkring mig som jag tycker om och då vill jag även att de ska veta det och att de betyder mycket för mig. Att ge någon en kram för att visa att man bryr sig och tycker om dem tycker jag att vi alla borde göra lite oftare, likaså att tala om för varandra att vi uppskattar varandra för vilka vi är!story | by Dr. Radut